Türkiye’nin savunma sanayii gündemi 22 – 28 Aralık 2025
• ASELSAN’ın yeni güdüm kiti KGK-84 ile F-16 üzerinden gerçekleştirilen ilk atışta tam isabet sağlandı. • Bayraktar KIZILELMA, akıllı filo o…
279 haber · Savunma sanayi rehberi
• ASELSAN’ın yeni güdüm kiti KGK-84 ile F-16 üzerinden gerçekleştirilen ilk atışta tam isabet sağlandı. • Bayraktar KIZILELMA, akıllı filo o…
ASELSAN’ın oyun değiştirici yeni güdüm kiti KGK-84, ilk atışında tam isabet sağladı.
ASELSAN’ın oyun değiştirici yeni güdüm kiti KGK-84, ilk atışında tam isabet sağladı.
F-16 savaş uçağından KGK-84 atışı. ASELSAN tarafından geliştirilen güdüm kitlerinin testleri sürüyor. Bu bağlamda F-16 savaş uçağından KGK-8…
ASELSAN tarafından geliştirilen Kanatlı Güdüm Kiti-84’ün (KGK-84), F-16 savaş uçağından atılarak hedefini tam isabetle vurduğu açıklandı. Sa…
Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, F-16 platformundan atılarak hedefini tam isabetle vuran ASELSAN KGK-84 Kanatlı Güdüm Kiti’nin, Türkiye…
Norveç, JUMPSTART mekanizması aracılığıyla Ukrayna’ya yaklaşık 3,2 milyar Norveç kronu değerinde F-16 mühimmatı, lazer güdümlü füzeler ve uz…
Portekiz, hava kuvvetlerini modernize etme yolunda kritik bir adım atarak ABD yapımı F-35 savaş uçağını, hizmet süresinin sonuna yaklaşan F-…
ABD, yapay zekaya sahip otonom X-62 VISTA uçağını yeni radar ve diğer görev sistemleriyle modernize ediyor. ABD Hava Kuvvetleri, yapay ...
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: "F-16 tedariki konusunda bir sorun görmüyoruz. Bizim tabi ki önceliğimiz F-35’lerde olacak." Milli Savunma…
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, 15 Aralık 2025 tarihinde Türk hava sahasını ihlal eden ve radarlar tarafından takip edildikten son…
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 15 Aralık 2025 tarihinde Karadeniz yönünden Türk hava sahasına yaklaşan bir insansız hava aracının (İHA) tesp…
Millî Savunma Bakanlığı, gündemdeki konulara ilişkin olarak basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Konu başlıkları ve verilen cevapla…
Millî Savunma Bakanlığı: "Süreç; söz konusu İHA’nın irtifa, sürat ve boyut olarak tespitinin güçlüğü ve düşük radar kesit alanına sahip ...
Lockheed Martin, NATO üyesi olan Bulgaristan ile Slovakya'nın ilk F-16 Block 70 filolarının üretimini tamamladığını duyurdu. ABD'li savunma …
ABD’li savunma sanayii şirketi Lockheed Martin, Bulgaristan ve Slovakya için sipariş edilen ilk F-16 Block 70 savaş uçaklarının üretimini ta…
15 Aralık tarihinde Türk hava sahasını ihlal eden ve akabinde radarlar tarafından takip edilmesine müteakiben Türk F-16’ları tarafından düşü…
Savunma sanayi devi Lockheed Martin, Bulgaristan ve Slovakya için F-16 Block 70 savaş uçaklarının ilk filolarının üretimini tamamladığını aç…
Lockheed Martin, Bulgaristan ve Slovakya’nın ilk filoları için tüm F-16 Block 70 uçaklarının üretimini tamamladı. Uçakların, her iki ülkenin…
Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 savaş uçakları, Karadeniz’de kimliği belirsiz bir İHA (İnsansız Hava Aracı)’yı vurarak düşürdü. Milli Savun…
Pakistan, F-16 savaş uçaklarını modernize ederek 2040 yılına kadar kullanabilecek. Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı; Yabancı …
Pakistan basınında yer alan iddialara göre; ABD, Pakistan’ın F-16 filosu için 686 milyon dolar değerinde bir lojistik destek paketinin olası…
Amerika Birleşik Devletleri, Pakistan Hava Kuvvetleri’nin F-16 savaş uçağı filosu için kapsamlı bir teknoloji ve destek paketinin satışına o…
Yunan Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 Block 52 uçaklarının Viper standartlarına modernize edilme süreci devam ediyor. Modernizasyon programı tak…